zondag 27 januari 2008

zondag 27 januari 2008 : TT Sint-Denijs

35,09 km, 1u 42', 20,58 km/u, 136 hm

Vandaag niet veel tijd om te gaan biken, wegens jaarlijks familiefeest, een traditie sedert vele jaren die laatste zondag van januari, met o.a. een herdenkingsmis om 10u30. Het was dus vroeger dan anders te vertrekken, ook voor de korte afstand ... dus ietske voor 8u vertrokken in plaats van 8u30 ... het was zelfs nog donker !

Het begon dus met aan afdaling in "den donkern", de Streye naar beneden richting de Trimaarzaate. En aangezien die afdaling er sedert een tijdje er op bepaalde plaatsen er redelijk "tricky" bijligt, was het dus zeker in het donker oppassen geblazen. Via de Trimaarzaate ging het richting Spiere. Ondertussen bijgehaald door een medebiker uit Kruishoutem waarmee er samen verder gereden werd tot aan de bevoorrading in Pecq (?).

Tussen Sint-Denijs en Spiere nog een kriere ontdekt die me totaal vreemd was, de Krierecrossers deden dus hun naam alle eer aan ! Er bestaan dus nog onverharde stroken in de streek die ik niet ken ... Een paar krieren (hoe kan het anders) en een kasseistrook verder mochten (moesten eigenlijk) we de Schelde oversteken richting Warcoing.
Een ommeke langs een stukske oude Schelde-arm, en een strook Scheldeberm verder kwamen we al aan de eerste bevoorrading. Het was amper 8u40 ... In de laatste km's voor deze bevoorrading nog dankbaar gebruik gemaakt van het achterwiel van twee bikers (Zwevegemnaren anan hun tenue te merken) die we ingehaald hadden, om wat uit te blazen.

Na de bevoorrading op mijn eentje verder gereden. Mijn gelegenheidscompagnon reed nl. de 52 km, ikzelf dus de 32 km. Het zou dus bij het bewonderen van de Mont St.-Aubert zijn, in plaats van hem een aantal keer te beklimmen. Moet wel zeggen dat ook van ver een schoon zicht is, en verre van zo lastig ...

Het verdere parcours van de 32 km mocht er trouwens zijn ! Vooral een zone van 2.800 m, zone H. Maes, was de moeite. Heel goed berijdbaar, maar over de helft overgaand in een licht hellende kasseistrook, gelukkig was het niet tegenwind.
Nog een aantal stroken langs de Schelde (toch ook één van 1.700 m), en een gekendere passage tussen Helkijn en Sint-Denijs, en de aankomst was al in zicht. Het was amper 9u35 ... 5' later was de bike al gewassen, wegens nog geen volk (was de eerste) aan de afspuitstand, 10' later stond ik onder de douche bij ons thuis, 25' later zat ik met Arthon en Jarno in de wagen richting Avelgem.

Een besluitje ? Moet ook eens kunnen ! Een meer dan geslaagde tocht (wist ik eigenlijk al van vorig jaar), met heel wat off-road. Stroken off-road die qua lengte en ondergrond niet moeten onderdoen voor de zones uit een aantal TT's uit het noorden van Frankrijk ! Een tocht die zelfs als je enkel de 32 km kan rijden meer dan de moeite is om er aan te beginnen ... Alleen moesten ze daar bij de Krierecrossers ne keer hun tocht een week zouden kunnen verplaatsen zou het nog beter zijn. Zou dan eindelijk eens de langste afstand kunnen rijden ...

1 Comment:

Anoniem said...

tja, da zou inderdaad geen slecht idee zijn om hem een week te verplaatsen... Dan kan ik hem ook eens rijden...