zondag 28 januari 2007

zon 28.01.2007 : TT Sint-Denijs

33,24 km, 1u30', 21,52 km/u

Deze morgen vroeger dan gewoonlijk vertrokken voor een TT. Eens niet rond 8u30 met de Steenbakkersgang voor de lange afstand, maar om 8u helemaal alleen voor de kortste tocht. Kon niet anders wilde ik vandaag rijden, moest nl. om 10u al terug thuis zijn voor een "messe" om 10u30.

De tocht dan. Vertrokken van het sportcentrum van Sint-Denijs richting oude spoorwegbedding waar er richting Helkijn gereden werd, waar we een paar krieren en stapsteentjes verder ook aankwamen voor de eerste van een aantal heel lange off-road stroken. De strook langs de Schelde en het Spierekanaal, een strook van bijna 3 km tot in Spiere. Deze keer lag ze er redelijk goed bij, waarschijnlijk omdat ze nu deel uitmaakt van een MTB-route van Westtoer, en dus goed ingereden is. Alhoewel er hier en daar wel stukken tussen zaten waar het ferm stoempen was, vooral dat stuk niet voor het sluis in Spiere.

In Spiere het Spierekanaal over om richting Warcoing te trekken. Hier ergens een oude contactpersoon van een klant "opgeraapt". Gelukkig riep hij me na want had hem nooit herkend ... Samen verder gereden en een klappeke gedaan tot aan de eerste bevoorrading in Pecq. Nog vrij rustig op de bevoorrading, het was dan ook nog maar amper 8u45 ...

Een paar 100 m na de bevoorrading was er al de splitsing, en dendeze stond er weer alleen voor. En het zou voor de rest van de rit zijn, in de verste verte namelijk geen biker meer gezien op de laatste 16 km. Eenzaam en alleen dus ...

Het was in de zone na de bevoorrading dat we volgens de Krierecrossers de Waalse Kwaremont zouden tegenkomen.
De eerste "helling" van de dag kwam er al vrij snel aan, maar het was over asfalt. Kon dus de Waalse Kwaremont niet zijn.

Kort hierna volgde een off-road strook die als lang aangekondigd werd (2.900 m). Een strook waar de plaatselijke broerkes ergens in de zomer van 2005 een paar camions verse stenen op kapten. Ben hier nl. al eens overgereden samen met broer Nick net na deze "kip-eens-stenen-actie" van een Waalse boer.
Deze strook werd echter niet helemaal afgereden, maar er werd ergens in het midden afgeslagen naar een kasseiwegje, dat vals plat omhoog liep. Dit kon niet anders dan de Waalse Kwaremont zijn. Alhoewel ik het eerder de "Carrefour de l'Arbre van Hérinnes" zou noemen, daar heeft het volgens mij meer van weg, slechte kasseien, een beetje vals plat omhoog, ...

Na Hérinnes werden er weer een aantal stroken langs de Schelde aangedaan om zo terug in Helkijn te raken, waar er aan Brian zijn voordeur gepasseerd werd. Hier wel geen extra bevoorrading gezien ... Een paar stapsteentjes en nog een paar onverharde zones (waaronder die aan de Gavers die vroeger bijna onberijdbaar was en er nu bijligt als een autostrade) verder en we waren terug in Sint-Denijs.

Blijkbaar was er nog niet te veel of misschien zelfs nog geen volk teruggekeerd, want had de afspuitstand helemaal voor mij alleen !

Een heel schone tocht (de korte toch) met redelijk veel off-road en overal heel goed berijdbaar !

En volgende week ? Zou normaal naar Ingooigem gaan de zaterdag, maar dat is ondertussen vervangen door een dagske verder werken/verbouwen in de slaapkamer van de jongste. Het wordt dus waarschijnlijk een toerke naar de Kluis worden op zondagvoormiddag, aangezien er niet direct een tocht dichtbij is en er 's middags weeral een familie-uitstap op het programma staat.

tussentotaal 2007 : 300,97 km

1 Comment:

Anoniem said...

how's life ? cubebiker.blogspot.com admin discovered your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com