zondag 11 november 2007

zondag 11 november 2007 : TT Bruyelle

40,85 km, 2u 25’, 16,89 km/u, 480 hm, 11,75 hm/km

Als je Bruyelle zegt, dan zeg je de “carriere” van Cimescaut en modder, veel modder … Vandaag zou het niet anders worden …

Een hele hoop Steenbakkers aan de start deze morgen. Een “nest” van welgeteld 8. De 2 Stevens, Steve (wiens vrouw nog altijd niet bevallen is), Nick, Yoerik, Koen en ikzelf natuurlijk. Na de obligate reclameronde (een affiche uithangen), ingeschreven en efkes het parcours bestudeerd. Het zou grotendeels in de omgekeerde richting zijn dan twee jaar terug, en volgens Yoerik en Nick, ook dan het parcours van vorig jaar. De “carriere” zouden we dus in het begin krijgen, nog voor de eerste bevoorrading …

De aanloop was dus heel anders dan vorig jaar. In plaats van het crossparcours langs de N52 (denk ik), kregen we wat krieren en singletracks voorgeschoteld. Een begin dat kon tellen ook met een redelijk lange kriere gevolgd door een plaatselijke “roc” die nogal goed omhoog ging … Een aanloopzone die dus kon tellen totdat we na zo een 10 km de “carriere” in het oog kregen !

Het begon met een kleine afdaling, waar ik de rest liet rijden … mijn afdalingstechnieken zijn nog altijd niet van de betere … Een stuk vals plat verder begon het echte werk. Een “toerke” rond de eerste put van de “carriere” … het grootste gedeelte zelfs tegenwind. Na dit rondeke “carriere” bleek dat enkel nog Yoerik en Steven volgden, Nick volgde ietske verder, de rest was niet meer te zien.

Bon, de “carriere” waren we ondertussen bijna uit, maar het was nog niet gedaan, dit in tegenstelling tot hetgeen Yoerik (we zijn boven) dacht.

Een stukske asfalt verder begonnen we er terug aan, en reden we diezelfde “carriere” van een andere kant binnen. Ondertussen was Steve ook weer komen aansluiten. Van hieruit ging het in vliegende (voor de één al wat rapper dan de andere, lees mezelf) vaart naar beneden, tot aan de “bull met sneeuwbandjes” waar we de rest terug opwachten. Ondertussen nog Kleine Plateau aangeslagen (dank u grote Plateau) om het Steenbakkersgezelschap vast te leggen op een foto.

De top van de “carriere” zagen we in de verte liggen … het zou dus ferm omhoog gaan. En dat deed het voor sommige bikers te fel … op een redelijk steil stuk voet aan de grond moeten zetten door een biker die voor mij stil viel en zo voorbijgereden door Steven2. Iets verder was het weer van dadde, maar dit keer was het Yoerik die me voorbijstak toen mijn voorderailleur zijn werk niet deed (inderdaad Yoerik shit happens ..). Net voor de top nog een heel steil stuk op losse stenen waar iedereen te voet stond …

Bij de afdaling (in een stuk waar we net in de omgekeerde richting gepasseerd waren) zagen we plots Koen en Steven stil staan. Steven had blijkbaar te veel macht in de benen (??) en had besloten om zijn ketting in frut te rijden. De moment vond Yoerik om plat te rijden … zo moest er maar één keer gestopt worden … goed bezig !

Een kleine kilometer verder kwamen we aan de bevoorrading waar onze bikes deskundig afgespoten werden en zo ontdaan werden van alle opgespaarde modder en cement …

Na deze bevoorrading was het meeste klimwerk voorbij, maar de modder nog niet … We kregen ook nog een paar mooie singletracks voorgeschoteld, waarvan die door een bos met redelijk wat takken me nog bijgebleven is … Maar hetgeen de meesten zal bijgebleven zijn, zal wel die onverharde glibberzone zijn een paar km voor de tweede bevoorrading ! Glibberen van de ene kant naar de andere op een onverhard streepke van 30 cm breed, gevolgd door een “vals plat glibberstrook” om te eindigen in een glibberzone vals plat met de wind pal op kop. En blijkbaar was het een zone waarbij er toch wat uitgewaaid werden vanachter … Ikzelf die de eersten niet kon volgen, Jefke die in dat stuk vals plat met de wind op kop redelijk wat verloor, en Nick die op deze strook toch een minuut of 5 tijd verloor .. of was het zijn “verkleedpartij” of zijn achterderailleur … ? Steven had met deze strook echter geen moeite … want hij reed met DE modderband van de moment, eentje die door de modder snijdt, en met zijn goede benen weg van iedereen … We gaan deze ook eens moeten testen in de toekomst … (die modderband hé, zijn benen mag hij houden).

Na een snelle strook (asfalt, eindelijk, en dan nog met de wind in het gat) kwamen we aan de tweede bevoorrading die tegelijkertijd ook de laatste splitsing (40 – 50 km) was. Blijkbaar had niemand hier nog veel tijd of veel goesting meer om de 50 km te rijden, want er werd unaniem beslist om de 40 km verder te rijden. Steve en Koen waren ondertussen als iets vroeger afgeslagen voor de 30 km.

Tijdens de laatste paar onverharde zones en grasstroken bleek dat Jefke zijn goede benen nog niet verloren had. Waar hij het in het begin van d rit lastig had, was er hier niet veel meer van te merken … Na deze laatste zones kwamen we (eindelijk) met een kleine 41 km op de teller aan in Bruyelle.

Nog een klapke gedaan met Koen (die al gewassen was), bike op de wagen, ikzelf ook natuurlijk (allez in de wagen en niet erop) en we waren klaar om naar huis te tsjeezen om in de namiddag nog een wandelingske te maken in en rond Domein de Ghellinck in Elsegem. En voor de geïnteresseerden : er werd wel degelijk gewandeld ondanks de dreigende regenwolken …

tussentotaal 2007 : 4.334,67 km

0 Comments: