maandag 30 oktober 2006

zon 29.10.2006 : TT Middelkerke

52,58 km, 2u35, 20,25 km

Een weekendje aan zee voor de verjaardag van de jongste en juist ne TT op een 10-tal km van waar (Oostduinkerke) we zaten. De moment dus om deze TT eens te rijden. Rudy had er vorig jaar enorm mee geboft, dus deze moesten we eens gereden hebben. Rond 7u30 vertrokken richting Nieuwpoort om eerst Steven (die ook op weekend aan zee zat) op te pikken en dan door te rijden naar Middelkerke. Na de inschrijving nog efkes gewacht tot ook Nick en Pascal eraan kwamen en we waren klaar om onze toer te starten !

Het deel voor de eerste bevoorrading was vooral een grote lus richting Oostende om door de duinen terug te keren naar Middelkerke, waar het constant draaien en keren was op verharde wegskes door de duinen. Na een toerke over het plaatselijke crossparcours ging het recht naar het kanaal. Er volgde een strook"ske" van een 5 km onverhard... met de wind jammer genoeg niet in het gat, maar zo schuin tegen ... De slechte richting om hier te rijden, maar de goeie (dachten we toen nog) om straks met wind over het strand te rijden. Hier nogmaals gemerkt dat Pascal toch over een heel goeie fysiek beschikt, Nick een klein beetje meer fysiek heeft dan mij, zo een heel klein beetje om net 20 m voor te gaan rijden ... En Steven ? Zou het niet weten, hij zat "geblokkeerd" in mijn wiel en kon me niet voorsteken ... Net na deze zone tegenwind kwamen we al aan de eerste bevoorrading, eentje met alles erop en eraan !

Na een klein beetje overleg, besloten we unaniem om niet voor de 60 km, maar wel voor 45 km te gaan.Na de bevoorrading volgden er een paar technische stukken. Bij het eerste was er opstopping, niet onlogisch gezien de vrij smalle "gletsige" doorgang net naast een beekje ... Het stukje erna bolde beter, maar weer was Pascal daar te snel.

Na deze technische stukken volgden er een paar stroken met ferme tegenwind. Steven placeerde hem in het wiel van een groepke bikers voor ons, samen met Pascal, recht naar Sunparks. Maar in het midden van deze weg sloegen we een kriere in, pal tegenwind. Efkes geschuild achter de (brede) rug van een tragere biker om te recuperen, en de andere weg te laten rijden. Helemaal op het einde een korte tussensprint geplaatst, en op het einde van deze wel lange onverharde strook tegenwind, zat ik praktisch weer in het wiel van Steven, Pascal en Nick. Het moet blijkbaar nogal indrukwekkend geweest zijn ... De rest besloot om me op te wachten, maar ze stonden nog niet goed stil of ik passeerde hen al ...

En toen moest het mooiste nog komen ! Tussen de haven in Nieuwpoort en de tweede bevoorrading volgde een praktisch stukje onverhard. Een singletrack dwars door de duinen, constant draaien en keren, op en af, door het zand, tussen de struiken ! Eentje om door te vlammen ... tot er een paar tragere bikers voor ons neus reden en het tijd was om terug op adem te komen en bij de bevoorrading in de legerkazerne van Lombardsijde aan te komen.Iets gedronken, kennis gemaakt met een aantal forumbikesters (VTTFietje, Konichiwa) en een forumkid (Petitremi) en we waren klaar voor de finale van deze TT.

Nog een kort stukske singletrack, een doortocht door de duinen (waar enkel Nick kon blijven doorrijden) en we zaten aan het strand voor de laatste 7 km. Maar de wind was blijkbaar gedraaid ... in plaats van de 80% kans dat het met wind in het gat was, werd het de 20% kans dat het beuken tegen de wind was. Een klein beetje geluk erbij, was dat het "maar" schuin tegen wind was ... maar lastig was het alleszins. Met een kleine achterstand begonnen op Steven, Pascal en Nick, maar hen toch niet meer kunnen bijhalen. Op Nick, die het tempo van Steven en Pascal blijkbaar niet kon volgen, scheelde het op een bepaald moment maar een 20-tal m, maar blijkbaar had hij het geroken, want hij kroop efkes in het wiel van een andere biker, en die 20 m werden er algauw veel meer ...

Uiteindelijk na 53 km biken terug gearriveerd in Middelkerke !

tussentotaal 2006 : 4.068,12 km

0 Comments: