zaterdag 21 oktober 2006

zat 21.10.2006 : TT Oostkamp

46,91 km, 1u57, 24,05 km/u

Gisteren voor de tweede keer de TT van Oostkamp gereden. En weer was het, net als vorig jaar, met een beperkte delegatie Steenbakkers, vorig jaar met Nick, nu met Berre. Het enige dat ik met nog goed herinnerde van vorig jaar was dat we toen ferm misreden zijn na een paar km, en pas terug op het goede spoor kwamen net voor de eerste bevoorrading ... Dit jaar beter dus !

Rond 8u45 gestart samen met Berre en forumbiker Lichterveldenaere. En het werd een schoon toerke ! Maar weer snel ... Na de goede voornemens van de vrijdagavond van zowel Berre als ikzelf, lagen deze ne halve dag later weer al aan diggelen. Uiteindelijk toch weer redelijk goed gevlogen, waardoor we uitkwamen aan een gemiddelde net boven de 28 km/u ... Tot daar de cijferkes, want we rijden tot slot niet voor de cijferkes maar voor het biken zelf !!

Een tocht met heel wat off-road, precies veel meer dan vorig jaar, maar daar zal het misrijden van vorig jaar veel mee te maken gehad hebben. Voor de bevoorrading vooral dat stuk langs een kanaal onthouden. Een stuk waar ge je 'piepedood' kan rijden, mocht het droog liggen.
Een stukske voor de 1e bevoorrading nog een bijna accident gehad. Ne tak die tussen mijne derailleur gedraaid was, gelukkig was er een net ingehaalde biker die me er op wees, of diene derailleur was waarschijnlijk naar de ***. Diene tak eruitgehaald en opnieuw vertrokken, maar niet voor lang. Er zat blijkbaar nog ne halve boom tussen die wielekes onder de derailleur (de naam ontglipt me ...). Diene boom eruit, en weer vertrokken, maar weer kon ik niet schakelen. Er zat nog een klein takske tussen het onderste wieleke ... Goe bezig dus ! Uiteindelijk toch weer kunnen vertrekken én schakelen, om een kleine km verder aan de bevoorrading te komen waar Lichterveldenaere en Berre al stonden te eten en drinken.

Na de bevoorrading een hele tijd een verhard padje gevolgd langs een kanaal (?). Jammer dat de berm zelf niet gedaan werd, want daar ging het precies goed op en af. Maar blijkbaar mag dit stuk niet bereden worden. Een kleine 10 km verder kwamen we al aan de tweede bevoorrading, redelijk snel na de eerste dus.

De laatste 20 km waren de mooiste. Bijna constant door bos. Vraag met niet welke maar het was wel degelijk bos ... De enige naam die me net te binnen schiet is het Bulskampveld. Een bosje waar Lichterveldenaere bijna op zijn bakkes ging. Het was op een verhard padje waar er nogal snel gereden kon worden, maar blijkbaar reden wijzelf nog niet snel genoeg ... waardoor we (hoe kan het ook anders) ingehaald werden. En dat inhalen gebeurde net op een plaats waar er nogmaal van die paalkes stonden, alleen, nu lagen ze plat op de grond. En Lichterveldenaere die net niet kon vermijden dat hij er niet op reed, hij reed er dus wel op ... Maar kon zich dus gelukkig net recht houden, gelukkig maar, want 'k denk dat er anders wel wat bandensporen op zijn rug zouden gestaan hebben ...

Helemaal op het einde nog een stukske dwars door een net afgereden (ook gelukkig maar) maïsveld, waar halen ze het toch !? Maar het was een mooie tocht, heel veel off-road, overal goed berijdbaar, maar natuurlijk geen TT waar je techniek en klimcapaciteiten voor nodig hebt.

Nog iets gedronken met de medebikers en dan recht naar huis om de namiddag door te brengen met 8 4-jarigen die ons huis op stelten kwamen zetten om de verjaardag van de jongste te vieren.

tussentotaal 2006 : 4.015,54 km

0 Comments: