zondag 1 oktober 2006

zon 01.10.2006 : TT Pipaix

60,14 km, 2u58', 20,24 km/u

Er werd dit weekend in gespreide slagorde gebiked door de Steenbakkers. Er gingen er zaterdagvoormiddag naar Kruiskerke, anderen gingen daar dan weer de zaterdagmiddag naartoe. Weer anderen trokken op zaterdag naar Beveren-Leie. De zondag was het niet veel beter, aangezien er een paar (op het eerste zicht) interessante TT's op het programma stonden. Twee stonden er aan de start (te wachten achter de derde) in Ardooie, ikzelf stond helemaal alleen in Pipaix, voor een TT op zijn Waals ...

Het onthaal, de bevoorradingen, de bepijlingen, de opkomst, ... kortom alles op zijn Waals. Onthaal in een klein schooltje (of iets dat er op trok), groene drankskes aan de bevoorrading, pijlen in de vorm van wijnflessen op de grond, niet overdonderend veel volk.

En het parcours natuurlijk, want daar doe je het natuurlijk voor. Weinig TT's gereden (behalve dan in Frankrijk) met zo een hoog off-road gehalte. Enkel de eerste en de laatste km's zat er redelijk (50% ?) wat asfalt in. Voor de rest waren het steeds korte verbindingsstukskes om van het ene onverhard naar het andere te biken.

Voor de eerste bevoorrading (na zo een 19 km) waren het vooral boereslagen, grindwegelkes, ... die we voorgeschoteld kregen. Op zo een modderige krier ook op mijn bakkes gegaan in een recht en plat stuk ... Reed in een spoor dat me niet aanstond en probeerde tevergeefs in dat er naast te raken, hetgeen dus niet lukte zonder te vallen, gelukkig zonder veel erg. Kort erna verkeerd gereden door voort te gaan op bikers die voorreden, en dachten dat ze goed reden ...

Het schoonste stuk was dat tussen de twee bevoorradingen. Een 20-25 km in en rond Péruwelz, met prachtige stroken langs het kanaal Nimy-Blaton-Péronnes, een bos (La Poulle ?) ten noorden van dit kanaal, en nadien een lang stuk in het Bois de Bon-Secours. Constant draaien en keren, op en af, ... prachtig gewoon !! Het was hier wel nu en dan oppassen, ze hadden hier besloten om tijdelijk af te stappen van pijlkes (ofte wijnfleskes) en over te schakelen op confetti, of was het nog die van de TT van Péruwelz van een tijdje geleden ... ? In dit bos werd er trouwens precies meer Vlaams dan Waals gesproken.

Na de tweede bevoorrading kregen we een gelijkaardig parcours als voor de eerste voorgeschoteld. Van de ene onverharde zone naar de andere !
Een meer dan geslaagde TT dus, enorm veel off-road, geen moeilijke beklimmingen (behalve die 100 m in bet Bois de Bon-Secours aan 20-25% dwars door het bos), maar wel constant licht op en af !! Staat nu al genoteerd voor volgend jaar !!!

tussentotaal 2006 : 3.743,51 km

0 Comments: