zondag 24 september 2006

zon 24.09.2006 : TT Ingelmunster

45,13 km, 2u01', 22,42 km/u
De eerste TT van het winterseizoen ... gereden bij een temperatuur rond de 22°C, meer moet dat niet zijn. Een beetje het weer van vorig jaar op deze TT.
Toen we (Bert, Steven, Nick, Pascal en ik) aankwamen aan de start stonden er al een hele meute forumbikers klaar om te starten. Snel ingeschreven, nog efkes gewacht op een aantal andere bikers en weg waren we met een pelotonnetje van een man of 20.
Na een paar km al wijselijk besloten om de forum-TGV niet te volgen en samen met Steven ons eigen tempo te rijden. Het moet niet altijd zo snel gaan ... en voor Steven ging het niet echt sneller met een pijnlijke rug. Annelies zal werk hebben vanavond ...
Het parcours was, denk ik, praktisch volledig hetzelfde als vorig jaar. Maar het lag er wel wat droger bij dan 365 dagen geleden, was toch mijne indruk. Gisteren wat commentaren op mountainbike.be gelezen, die zeiden, dat er veel asfalt zou inzitten, maar volgens mij zat er toch heel wat onverhard in. Het droge weer en het snel rijden geeft natuurlijk wel snel een andere indruk ...
Aan de eerste bevoorrading de TGV ingehaald, ze waren ook bezig met nieuwe diesel in te laden ... Een vijftal minuten gestopt en verder gereden met Bert, Steven, Nick en Pascal. Maar het duurde niet te lang ... Ze reden precies zo een kmtje per uur te snel. Weer besloten om ze te laten rijden en samen met Steven voor de 40 km te gaan, en de laagvliegende Steenbakkers te laten rijden voor de 60 km.
Na die tweede bevoorrading nog een ellenlang, maar gelukkig droog, stuk langs het kanaal tussen Ooigem en Ingelmunster. Helemaal naar het einde toe nog een aantal schone stroken in de berm langs het kanaal. De stukken waar een mountainbiker het voor doet. En net hier zijn er heel wat bikers die die stroken links laten liggen, en langs het beter berijdbare pad langs het kanaal blijven rijden. Wielertoeristen zeker die hun mountainbike weer uitgehaald hebben ... ?
tussentotaal 2006 : 3.655,87 km

0 Comments: