zaterdag 16 september 2006

vrij 15.09.2006 : TT Maria-Horebeke

38,40 km, 1u48', 21,30 km/u, 435 hm

Gisteravond de tweede avondrit van het seizoen, dit keer 'en petit comité' samen met Bert en Andy. Een tocht in Horebeke, het beloofde dus lastiger en uitdagender te worden dan vorige week in Gavere, en dat werd het ook.

Onmiddellijk na de start (waar het wel een halfuur duurde vooraleer we ingeschreven raakten) direct een afdaling voorgeschoteld. En natuurlijk gevolgd door een klim, een klim op stapsteentjes die direct Bert zijne adem afsneed. Gelukkig stond er boven iemand met ne platte tube die moest geholpen worden (zei Bert achteraf).

We kregen een aantal gekende namen voorgeschoteld ... de Haaghoek, Pottenberg, en de Leberg voor de bevoorrading. Nog voor de bevoorrading speelden we ook al iemand kwijt. Andy, die het nodig vond zo een paar 100 m voor te rijden. Tot hij een pijlke niet zag en gewoon doorreed. Nog geroepen achter hem zodat hij wist dat hij verkeerd reed, maar hem toch niet meer terug gezien voor de tussenstop. Hij moet het maar weten ...

De bevoorrading had zo een beetje van alles, en zelfs Wortegemsen en Adriaan Brouwer-trappist. Gelukkig hadden ze ook niet-alchoholische drank. Hier dus efkes gestopt, iets gegeten en gedronken en we waren klaar om weer wat te klimmen.

Het stuk vals plat net na de bevoorrading was nog een beginnerke voor wat nog zou volgen ... Doortocht door Volkegem en Mater (en kasseistrook), kasseistrook van Kerkgate, beklimming van de Molenberg en Calderberg, er werd nog wat afgeklommen en gedokkerd ... Een streek waar het constant op en af gaat.

Ook nog een keer verkeerd gereden door een pijlke dat ze wel goed weggestoken hadden. Gelukkig maar één keer verkeerd gereden, want de pijlen waren echt niet duidelijk. Zo een fluoriscerend streepke op een gele pijl, waardoor je nooit van ver op voorhand zag in welke richting ge moest ... maar dat was dan ook het enige minpunt van deze toertocht, de bepijling. Het parcours mocht er meer dan wezen ! Veel off-road, pittige klimmen, kasseistroken, ... daar doen we het voor ! Een tocht die nu al met stip genoteerd staat voor volgend jaar !!

tussentotaal 2006 : 3.533,09 km

0 Comments: