zondag 10 september 2006

vrij 08.09.2006 : TT Gavere

36,55 km, 1u42', 21,48 km/u

Een druk fietsweekend gehad. Vrijdag 36 km gebiked in den donker tijdens de TT Gavere by Night, zaterdag 40-tal km gefietst aan zee, en vandaag gaan eten naar het Trekteurke en er met Arthon naar toe gereden (zo een 13 km).

Vrijdagavond dus, de eerste nacht TT van het seizoen. Heb er daarnet het verslagje van vorig jaar bijgehaald en mijn aanvoelen over de tocht van dit jaar bleken te kloppen. Er was vorig jaar veel meer randanimatie, iets wat toch voor de sfeer moet zorgen op een nacht TT.

Had ook het gevoel dat er dit jaar meer road inzat dan vorig jaar. Anderzijds, de off-roadstukken waren dit jaar precies uitdagender dan vorig jaar, zeker die singletracks na de bevoorrading en de klimmetjes in de laatste 5 - 10 km.

Een tocht die misschien zo spectaculair niet was als vorig jaar, maar het is en blijft toch iets speciaals zo een mountainbikerit in het donker. En de laatste km's maakten veel goed van het hoger gehalte road ervoor.

En het gezelschap ? Deze tocht samen gestart met Steven, Berre, Nick, Koen en Andy. Na een paar km vliegen op iedere onverharde zone besloten om de het jong geweld (Nick, Koen en Andy) te laten rijden, en ietske meer op het gemak te gaan rijden. Hen aan de bevoorrading (die er zeker mocht zijn !) toch terug tegengekomen, om ze onmiddellijk na het starten weer te verliezen ... en pas terug te zien aan den arrivée (Koen en Nick) of met pech onderweg (Andy). Andy die het nodig vond om zijne ketting rond zijn traparm te draaien ... Weet nog altijd niet hoe hij het deed !?

Nu op naar de volgende nachttocht in Horebeke volgende week vrijdag ! En eind oktober in Zele, en in november in Torhout !!

tussentotaal 2006 : 3.436 km

0 Comments: