zondag 13 augustus 2006

zon 13.08.2006 : TT Vichte

66,97 km, 1u39', 20,78 km/u

Zondag de TT van Vichte, een tocht grotendeels in eigen streek. Gestart met een paar forumbikers en een klad Steenbakkers. Ook de enige vrouw van onze club was van de partij.

Aangezien een deel van de 65 km door de streek liep waar ik bijna wekelijks op bike, besloten om in het begin de 48 km te volgen en een beetje verder het parcours van de 85 km te volgen, de zone naar Tiegem en Grijsloke. Zo zou ik toch op een 65 km uitkomen.

In het eerste deel kregen we een aantal prachtige stroken voorgeschoteld. Een technisch stukje net na de start aan een voetbalplein, de Gavers die ten volle benut werden en net voor de bevoorrading de zone rond Bellegem. De bevoorrading zelf mocht er trouwens ook zijn !

Na de bevoorrading ging het 'klimsgewijs' richting Doornikseweg via de beklimming langs Bellegembos om direct de afdaling te nemen door het bos. Blijft een heel schone strook ! Een klein klimmeke verder tussen de villa's was er al de splitsing voor de 48 en de 65 km, hier dus het parcours van de 48 km gevolgd. Het overgrote deel met forumbikers Veeteeteetje en Veeteepeepeetje (of zoiets ...). Nog in Sint-Denijs kregen we al de tweede bevoorrading voorgeschoteld.

Na deze bevoorrading ging het via het Hoogstraatje en de Keiberg richting Banhoutbos, waar de splitsing met de 80 km volgde. Deze dus verder (alleen) gevolgd tot in Tiegem. Door mijn gezeur met het parcours, nog een derde bevoorrading kunnen 'meepikken' in Otegem. Een heel kalme bevoorrading trouwens waar er volgens de 'bevoorraders' van dienst nog maar een 25-tal bikers gepasseerd waren.

Na de Tiegemberg een paar keer beklommen te hebben, besloten om op de grens tussen Anzegem en Grijsloke het parcours te verlaten (weeral gezeurd dus ...) en niet meer richting Grijsloke mee te rijden. Een beetje sparen voor dinsdag in Poperinge ... En ook wel omdat het stillekensaan genoeg begon te worden. Via de weg net na Anzegem terug de geel-groene pijlkes (die trouwens heel goed zichtbaar waren) gevolgd tot in Vichte. De andere medebikers (die het juiste parcours van de 65 km gevolgd hadden) waren er net aangekomen.

Nog snel iets gedronken, en snel naar huis om een uurke later terug op de fiets te springen voor een fotozoektocht van 28 km ... Goed zot dus !

0 Comments: