vrijdag 10 augustus 2007

zaterdag 4 augustus 2007 : pré-verkenning TT Steenbakkers

56,96 km, 2u 37', 21,68 km/u, 515 hm

Vorige zaterdag voor het eerst het volledige parcours van onze TT in december gereden. Parcours ligt nog niet vast, want moet nog "uitgetest" worden door een delegatie Steenbakkers eind augustus. Maar als het aan mij ligt, hoeft er niet veel meer aan te veranderen ! Enkel een extra luske in Bellegem zou er uit mogen, kwestie van het aantal km te kunnen beperken tot 47 à 48 km. Nu stonden er nl. 50,3 km op de teller ... 50,3 km goed voor net geen 500 hm (499 dus) hoogtemeters.

Heb de indruk dat het parcours zwaarder zal zijn dan vorig jaar, alhoewel er niet echt nieuwe stukken inzitten. Het zijn vooral de stroken die omgekeerd gereden worden die lastiger zijn ... een bijkomend voordeel van dat omgekeerd rijden ... de stroken op de weg die vroeger omhoog waren, zijn nu omlaag ! Voordeel ?? De zones over de weg gaan sneller, waardoor je de indruk krijgt dat ze korter zijn ...

Het parcours zelf dan ... ga hier niet te veel vertellen dus ga het kort houden ...

Vlakke aanloop langs kanaal en oude spoorwegbedding die praktisch volledig onverhard is. Amper onverhard de eerste 3 à 4 km, dit is tot in Sint-Denijs. Hier volgt een eerste klim(metje) naar de Streye om via een paar stapsteentjes (die er soms niet meer op lijken, gelukkig maar, hier ook splitsing met 27 km)) richting Grandvalbos te trekken. Het lag hier wonderbaarlijk goed bij !! Een paar stroken onverhard verder volgt een afdaling (Tontekapel) en een klim (Geitenberg) richting Bellegem, waar een eerste bevoorrading zou kunnen na een 17 à 18 km.

Na een doortocht door Bellegembos langs de weg, maar wel een stukje klimmen, volgen een paar stroken onverhard tussen Bellegem en Rollegem om terug te keren naar Bellegembos voor de klim tussen het Bellegem- en Argendaalbos.

Een kasseistrook, korte off-road afdaling, klim (hier splitsing met 37 km), en paar onverharde stroken verder, komen we terug aan den "Ul" waar ook de 27 km terug op parcours komen.
Van hieruit gaat het richting de Molen ter Claere, maar eerst nog een doortocht door het "wie val het eerst"-bos, en een off-road klim naar het hoogstraatje. Een afdalingske verder zou de tweede bevoorrading moeten kunnen komen (ongeveer 35 km). Hier jammer genoeg niemand thuis, heb het dus nog niet kunnen navragen of het kon.

Na de beklimming naar Molen ter Claere (37 km terug op parcours) is het klimwerk bijna voorbij. Enkel de "autostrade" aan het Tracteurke is nog een deftige klim te noemen. Via de off-road afdaling van het Hoogstraatje terug richting kanaal om via het sluis en de ballons een lange off-road zone langs het kanaal aan te snijden. Een stukje spoorwegbedding, stapstenen, toerke langs de Wal verder en den arrivee is in zicht. Allez, in december zal het toch zo zijn, ik moest nog terugrijden naar Sint-Denijs ...

tussentotaal 2007 : 2.921,18 km

0 Comments: