woensdag 10 januari 2007

zon 07.01.2007 : TT Roubaix (Fr.)

En deze keer dank aan Steven ...

De eerste TT van 2007 zou zich voor enkele Steenbakkers direkt en ‘het buitenland’ afspelen, en niettemin in het magische Roubaix !Wouter, Nick, Yourik, Rudy, Rik D, Berre en ikzelf hadden om 7.45U afgesproken aan ‘t standbeeld te Moen.Na wat plaatselijke rondekes te hebben gereden vonden we uiteindelijk toch de wielerpiste van Roubaix, want daar was het vandaag te doen.Bij aankomst bleken John en ook onze andere Rik D. ons al op te wachten. Ricardo zou de tocht aanvatten samen met z’n Brugse vrienden !

Eenmaal ons ingeschreven en ons ‘materiaal’ aan de bike bevestigd, konden we van start. Een oude spoorweg bracht ons direkt naar de boerebuiten. De regen van zaterdag had z’n werk gedaan : overal modder en serieuse plassen water, met daarbij nog ne keer nen snedige wind, we zullen het geweten hebben ! Reeds na 10Km de eerste bevoorrading, met alles erop en eraan. Daarna was het pas glijden geblazen : in een lange strook off-road ergens in Forest-sur-Marque werd onze groep volledig uiteen ‘gegleden’, het was mooi om te zien : bikers gleden van links naar rechts, baf tegen de grond, oeps, net niet, jawel ………

Na die fameuse strook wachtten we op elkaar zodat de groep weer samen was ! Wat verder sloeg John af voor de 32Km ( had hij orders gekregen van iemand ?? ) .Bij het ruiken van de eerste kasseizone werden we precies wa nerveuser, en van zodra het van dat was, werd het tempo door Wouter en Berre serieus verhoogd ! Vanaf dan zou
ik de Steenbakkers alleen maar in de verte zien rijden, behalve Rik die zo sympatiek was om me af en toe wat gezelschap te houden, waarvoor oprechte dank !

De kasseistroken volgden elkaar vlug op, Anstaing – Gruson – Carrefour de l’arbre, ……… en mede door de modder en de wind maakte het dat we een echt Parijs-Roubaix gevoel over ons kregen !Na nog een strook off-road langs de ‘Marque’ kregen we de 2de bevoorrading. Daar zagen Rik en ik ook de rest van de groep terug !Van dan af was het voor mij op het gemakske richting velodroom Roubaix. We kregen wel nog 2 fameuse kuitenbijters voor de wielen geschoven : ‘ Les buttes de la Briquetterie de Hem ‘ : 2 terrilkes à 16% klim, da kan wel tellen zo op het laatste !Nog groter was mijn verbazing toen ik onze Rudy de laatste afdaling te voet zag nemen !!!
Hij was nl volledig zonder remmen gevallen, remblokskes op !! Vriendelijk als ik ben, heb ik onzen ‘ hond ‘ dan maar aan de leiband meegenomen naar de wielerpiste waar we aldaar samen nog een ererondeke reden !! Voor Rik zat dat er nie meer in, hij was in de laatste Km’s lek gereden.

Dan ons nog gewassen in die legendarische douches, nen toffen apres genoten met een bijna jarigen ‘Lok36000’ , ne mens moet nie meer hebben om het bike-jaar in te zetten !!Conclusie : toffe mini Parijs-Roubaix, goeie organisatie, dus volgend jaar terug !!!

Ojaa : bijna vergeten : weeral teruggekeerd uit Frankrijk met nen beker in m’n pollen !!!

0 Comments: