zondag 26 november 2006

zon 26.11.2006 : TT St.-Baafs-Vijve

52,05 km, 2u45, 18,9 km/u

Een hele hoop Steenbakkers op weekend in Sunparks Mol, Jeffrey die gisteravond afbelde (zijn broer had iets naar de kl**en geholpen aan zijn bike), het forum dat gisteravond weer plat lag, ... allemaal redenen dat ik op voorhand niet wist met wie er zou samen gebiked worden.

Net na de inschrijving gezien dat er toch nog ne Steenbakker aanwezig was, Filip was affiches aan het uithangen en flyerkes op de tafels aan het leggen. De forumtafel (o.a. de ganse familie veeteetee, Katrien20, de familie Platteau, ...) "gegroet" Kort efkes met Filip gesproken, en nog iets gaan halen in de auto vooraleer te vertrekken. Terug in de zaal was er echter geen Filip, of andere Steenbakkers, meer te zien, dus maar alleen aangezet.

Op het forum werd aangegeven dat het parcours in de omgekeerde richting dan vorig jaar zou gereden worden, en het was ook zo !

Voor de eerste bevoorrading (ergens in Nokere) kregen we al heel wat privéstukken voorgeschoteld. Het eerste al in Waregem, een toerke in het domein van de Karmel. Van hieruit ging het richting de bossen tussen Waregem, Anzegem en Wortegem waar we al heel wat mooie stroken kregen voorgeschoteld. Het bleek hier al snel dat het een vrij lastige tocht zou worden door het zware (doorweekte) parcours.

Via via (vraag met niet langswaar want kan het voor de moment niet controleren op de topokaart) kwamen we aan de eerste bevoorrading in Nokere. Eentje met eten en drinken (wat anders ...) om weer op krachten te komen.
Na de bevoorrading kwamen een aantal vrij lastige stroken rond Nokereberg. Eerst een klein stukske bos gevolgd door een strook door een weiland om bijna helemaal boven Nokereberg te komen. Hier draaiden we links af om Nokereberg off-road naar beneden te rijden. Gelukkig was het niet in omgekeerde richtig, want denk dat de meesten hier te voet zouden gestaan hebben.

Na deze glibberige afdaling volgde de onroad beklimming van Nokereberg, waar een paar bikers uit het Brugse zichzelf compleet zot aan het verklaren waren ... "Waarom zijn we zo vroeg opgestaan ? Waarom zijn we niet afgeslagen voor de 40 km?" Ja, we zaten ondertussen op het parcours van de 50 km ...

Na Nokere ging het richting Ooike om zo via een paar off-road stoken terug richting Anzegem te rijden. Het werd er ondertussen niet makkelijker op met een ferme tegenwind en een parcours dat nooit vlak was. Het was op één van deze stroken dat een "wielertoerist" ons overvloog ... of neen, het was een profwielrenner, Nico Eeckhout ...

Na een korte passage langs de Spitaalsbossen (de fameuze strook waar broeder Nick een paar jaar geleden op de TT van Anzegem bijna van zijne "sies" draaide) ging het richting tweede bevoorrading.

En nu begonnen de bosstroken echt. Een paar km draaien en keren, omhoog rijden, afdalen, modder ploeteren, ... in de Spitaalsbossen ! Het was hier wel een beetje file rijden, aangezien er hier plots veel meer bikers op het parcours zaten. De andere afstanden (30, 35 en 40 km) waren ondertussen nl. allemaal terug samen gekomen.
Na de Spitaalsbossen ging het in gestrekte draf terug richting Waregem en St.-Eloois-Vijve. Aan de brug over de Leie in St.-Eloois-Vijve mochten we nog een luske rijden langs de berm van de expressweg richting Wielsbeke. En hier waren er velen die hun "peren" zagen ...
Na deze strook nog een stukske off-road langs een oude Leie-arm, nog een km'tje road, en we waren terug in St.-Baafs-Vijve.

Ondertussen al regelmatig een TT in deze streek gereden, en St.-Baafs-Vijve is met voorsprong de schoonste uit de streek en is stilaan een klassieker aan het worden. Beter dan de TT's van Ingooigem en Anzegem die grotendeels dezelfde streek aandoen, maar waar er niet zoveel privéstroken inzitten, de zones die wel het verschil maken !!

Volgende week staat ook zo een klassieker op het programma : Avelgem !

tussentotaal 2006 : 4.349,59 km

0 Comments: