zaterdag 11 november 2006

zat 11.11.2006 : TT Wervik

55,54 km, 2u52, 19,40 km/u

De Steenbakkers hebben zich mooi verdeeld vandaag. Een delegatie van ne man of 5 naar Bruyelle, en voorzien om met 5 man naar Wervik te gaan. Je leest het goed ... voorzien ...
Aan het (ondertussen bekende) "standbeeld" in Moen bleek rond 7u30 dat de twee jongelingen die mee zouden gaan, deze voormiddag de softie gingen uithangen, het regende en ze zouden niet vertrekken ... 's Morgens toch niet, want blijkbaar zijn ze toch in de middag naar Wervik vertrokken. Uiteindelijk vertrokken met de gebroeders Mijle.

Deze week getwijfeld of ik naar Bruyelle zou gaan of naar Wervik. Bruyelle deed ik vorig jaar al, en is zeker de moeite om nog eens te doen, maar Wervik ? Nog nooit gereden, positieve commentaren, ... dus werd het Wervik. En heb het me helemaal niet beklaagd !!

Heel veel off-road. Het begon al heel goed met onverharde stroken in de Belgische "enclave" aan de Franse kant van de Leie ter hoogte van de Briekemolen ! En ook voor de rest van de TT zou het zo blijven. Het waren dan voral stroken langs de Leie (La Lys) en andere waterwegskes (La Deƻle ?), maar deze mochten er meer dan zijn. Hier en daar wel redelijk "gletsig" maar nooit zo erg dat we constant van de fiets moesten. Maar een tweetal keer van de bike gemoeten en dan nog maximaal om een tiental meter te lopen. Wel veel moeten stoempen ... het hardst langst die paar 100 m langs de spoorweg Hollebeke-Houthem, waar toch bleek dat er redelijk wat onervaren modderbikers (wielertoeristen ?) rond reden.

Het weer had er dus voor gezorgd dat het parcours technisch werd op bepaalde stukken. Want dat zou het niet geweest zijn in droge omstandigheden. Veel hoogtemeters vielen er hier ook niet te rapen, tenzij je de bruggen meerekend die we namen ... Alhoewel echt vlak was het op bepaalde momenten ook niet, zo van die glooiende stroken, constant vals plat ... dat was vooral in het eerste deel van de TT, in de stroken tussen Wervik, Zandvoorde en Komen.
De bevoorradingen waren tip-top in orde ! Zo uitgebreid dat het moeilijk werd om een keuze te maken uit al die soorten koekskes ... De eerste (in Zandvoorde) was aan het plaatselijke cross-parcours, de tweede bevoorrading (Warneton) aan FC Warneton en de (weeral) plaatselijke speedway, waar we trouwens nog efkes mochten overrijden ! Kwestie van eens het gevoel gehad te hebben van snel gereden te hebben vandaag ... Ze zijn in dat lokaalke van de tweede bevoorrading voor de moment waarschijnlijk nog aan het kuisen ... Ze waren toch constant bezig tijdens de TT om het water dat van de bikers droop naar buiten te "trekken".

Want nat waren we zeker ... Niet dat het veel geregend heeft tijdens de TT zelf, tenslotte maar een paar km echt in de regen gereden. Maar plassen die we doorploeterd hebben, niet te doen. En eenmaal dat ge nat zijn, kunt ge er even goed doorrijden in plaats van er rond te rijden en miserie te gaan zoeken ... En van te zweten waren we ook nat natuurlijk ...

Vooral de laatste km's die er een beetje te veel aan waren. De eerste echte modder-ploeter-TT had duidelijk zijn tol ge-eist ... Gelukkig hadden mijn medebikers Casper en Berre op het einde een beetje mededogen en wachten ze me na iedere onverharde zone op. Thx !!

Kan maar besluiten dat het een TT is die meer dan de moeite is om te rijden ! Maar aangezien deze samenvalt met Bruyelle zal het waarschijnlijk ieder jaar afwisselen worden tussen deze twee TT's.
Op naar de volgende ! Volgende week zondag gaan we ons beste Frans uithalen om te gaan dokkeren in Orchies (Frankrijk dus) !!

tussentotaal 2006 : 4.179,97 km

0 Comments: